Вие сте тук:

Начало Други Статии
Други статии
ХОДЕНЕТО БОС - ТЕРАПИЯ СРЕЩУ ВСИЧКИ БОЛЕСТИ /БЕГ БОСИКОМ ПОЛЕЗЕН ДЛЯ МОЗГА

Ако се разхождате боси, това ще ви избави от всякакви болки и ще повдигне  настроението ни.

МАСАЖИСТИ И  ОРТОПЕДИ   ЩЕ ВИ КАЖАТ, ЧЕ РАЗХОДКИТЕ НА БОС КРАК СА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПОЛЕЗНИ.

продължава>
 
СМИНДУХ – ПОДПРАВКА, ПОЛЕЗНА ЗА ЗДРАВЕТО/ ЛЕКАРСТВО ОТ СТА БОЛЕЗНЕЙ – ХИЛЬБА /ПАЖИТНИК

Ползите за здравето на билката сминдух

Чай от сминдух при анемия, бременност, затруднена лактация, лошо храносмилане, загуба на вкус, треска, пърхот, стомашни разстройства, дихателни заболявания, язви в устата, болки в гърлото, диабет, възпаления, рани и безсъние.

продължава> Последна промяна ( Четвъртък, 28 Април 2016 19:26 )
 
САХАРОЗАМЕНИТЕЛИ - ПРИЧИНА ОЖИРЕНИЯ И РАКА

Две ложки сахара класть в чай или одну?

Или лучше вообще обойтись без сахара?

Как-никак "белая смерть". От сладкого действительно могут возникнуть проблемы со здоровьем, но без этого "энергетического продукта" нам в любом случае не обойтись.

продължава> Последна промяна ( Петък, 18 Март 2016 11:44 )
 
ДОМАШЕН САПУН И ОЦЕТ ЗА ГЪСТА И ЗДРАВА КОСА / ХОЗЯЙСТВЕННОЕ МЫЛО

Измивайте си косата два пъти месечно с домашен  сапун , след което изплаквайте косата с вода ,към която има  добавен оцет ( в съотношение 1:1).

продължава> Последна промяна ( Събота, 07 Май 2016 22:38 )
 
ИЗПИТАНИ РЕЦЕПТИ ПРИ ГРИП И НАСТИНКИ / КАК НЕ НАДО ЛЕЧИТЬ ОРЗ У ДЕТЕЙ

ИЗПИТАНИ  РЕЦЕПТИ ПРИ ГРИП И НАСТИНКИ- д-р Павлина Андреева

Изпитани бабини рецепти при грип и настинки

Писнало ли ви е да тъпчетe детето с лекарства?

Има и друг начин за лечение и се нарича народна медицина - безвредна, достъпна, приятна, използва натурални продукти.

продължава> Последна промяна ( Понеделник, 07 Март 2016 20:24 )
 
ТЕРАПИЯТА НА МАКС БИРХЕР БЕНЕР/СЫРОЕДЕНИЕ ПО М. БИРХЕР-БЕННЕРУ

Консумацията изключително на прясна растителна храна, може да излекува всяко дегенеративно заболяване.

Родоначалник на тази теория е Питагор, който вярвал, че в непреработените храни от растителен произход се съдържат “специфични” съставки, които липсват в печените храни.

продължава> Последна промяна ( Събота, 27 Февруари 2016 23:39 )
 
ВИРУСЪТ „ЗИКА“ Е ИЗМИСЛЕН, НЕ СЪЩЕСТВУВА / ВИРУС ЗИКА ПРИДУМАН, ЕГО НЕТ

Вирусът „Зика“ предизвиква паника в света, но това е поредното мошеничество, които разобличават медицинските работници и журналистите на Бразилия и страните, откъдето тръгна „епидемията“ от микроцефалия.

продължава> Последна промяна ( Събота, 07 Май 2016 20:35 )
 
ТЕРАПИЯТА „ГЕРСОН” /ТЕРАПИЯ ГЕРСОНА

Терапията „Герсон” е метаболитна.
При нея се използва специална диета заедно с хранителни добавки и клизми с кафе.

продължава> Последна промяна ( Петък, 05 Февруари 2016 22:30 )
 
МАГНЕЗИЯТ, КАТО СТИМУЛАНТ НА ИМУННАТА СИСТЕМА/ХЛОРИД МАГНИЯ

МАГНЕЗИЕВ ХЛОРИД ЗА ПРОФИЛАКТИКА И ЛЕЧЕНИЕ НА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ И АРТРОЗИ -Д-р Делбет (  Pierre Delbet)

В продължение на десетилетия не е оценявано значението на магнезия, но от известно време на този минерал се приписва все по-голямо значение – както в класическото, така и в натуралното лечение. Публикуваните резултати на все по-голям брой изследвания доказват колко огромно значение има този елемент за правилното функциониране на човешкия организъм.

Магнезият е необходим за функционирането на над 300 ензима и има съществено значение за почти всички системи (нервната, сърдечно - съдовата, костната, храносмилателната и т.н.).


До неотдавна за попълване на недостига на магнезий бил използван доломит, който за съжаление може да съдържа следи от тежки метали (олово, живак, кадмий) и затова не е за препоръчване.

Използването на магнезиев хлорид е препоръчително както като добавка към диетата, така и в рамките на съответното лечение в случаите на много заболявания.

Освен това, той има предимството, че е евтин и лесно усвоим (въпреки, че е органична сол), а освен това е ефикасен при лекуване на заразни болести - това свойство е следствие  на стимулиращото му действие върху белите кръвни телца (общо казано – имунната система).

В експериментите на П. Делбет (  Pierre Delbet) се наблюдавало повишаване на фагоцитозата с 333%. Това означава, че след приемане на магнезиев хлорид същата бройка бели кръвни телца унищожава над 3 пъти повече микроби отколкото без него.


Това действие, което се нарича цитофилаза, е открито през 1915 г. от професор Пиер Делбет (  Pierre Delbet) от Парижката Медицинска Академия. След използване на магнезиев хлорид (в концентрация 12,1 на 1000) за промивки на рани, той установил, че това средство не само не уврежда тъканите (както е ставало при използване на повечето от прилаганите в такива ситуации антисептични средства), а дори улеснява заздравяването и предпазва от опасни компликации като бактериални инфекции. Това действие на магнезиевия хлорид (както бързо установил Делбет (  Pierre Delbet)) не се ограничава до белите кръвни телца, а е по-общо и неспецифично: касае всички клетки в организма - не само тези, които участват в защитните механизми.

Делбет (  Pierre Delbet) започнал прилагането на този разтвор също орално и забелязал, че той често предизвиквал при пациентите усещане за добро общо самочувствие, енергия, по-голяма устойчивост на умора и емоционална стабилност.

Много хора започнали да приемат разтвор на магнезиев хлорид просто заради неговия тонизиращ ефект и много от същите хора, страдащи от различни заболявания, забелязали, че страданията им отминават.


До професор Делбет (  Pierre Delbet) стигнали по този начин информации за най-различни и неочаквани случаи на оздравяване. Това го накарало да задълбочи изследванията си върху последствията от прилагането на магнезиев хлорид.

Това му позволило да потвърди положителното му въздействие в много случаи на заболявания на:
- храносмилателната система: възпаление на червата  и възпаление на жлъчните канали;
- половата система: възпаление на влагалището;
- нервната система: старческо треперене, заболяване на Паркинсон и мускулни схващания;
- кожата: младежко акне, екзема, псориазис, брадавици, измръзвания, сърбеж.

Делбет (  Pierre Delbet) показал, че магнезиевия хлорид подобрява състоянието на ноктите и косата, повишава устойчивостта спрямо токсичното действие на анестетиците и, че може да подобри състоянието на пациенти, страдащи от различни алергии, като сенна хрема, уртикария, различен вид сърбежи (също хемороиди), а дори срещу оток на Квинке.

Магнезиевият хлорид предизвиква също добър ефект “срещу стареенето” - било доказано, че е в състояние да доведе до подобряване (дори предотвратяване) на различни видове смущения, типични за напредналата възраст (хипертофия на простатата, импотенция, смущения на мозъка и на кръвообръщението).

При локално третиране под формата на крем, е постигнато потъмняване (въпреки че не изцяло) на побелелите от възрастта коса и брада, както и обезцветяване на кафявите кожни петна, които често се появяват при по-възрастните хора.

По-късно Делбет (  Pierre Delbet) концентрирал своята енергия върху изследване на връзката между магнезия и рака, а след много клинични и лабораторни изследвания установил, че магнезият (под формата на магнезиев хлорид) има профилактично антираково действие.

Магнезиевият хлорид действа така, че вече съществуващите предракови увреждания не се преобразуват в тумори (напр. левкоплакия, хиперкератоза, хронична мастопатия и т.н.).

Неговата хипотеза била потвърдена от геологични и епидемиологични изследвания, проведени от други учени: те посочват съществуването на обратна връзка между богатството на почвата (и растенията отглеждани върху нея) на магнезий и честотата на ракови заболявания в даден район.

Общият извод е, че повече магнезий е равно на по-малко рак, и обратно.
Същото може да се каже относно съдържанието на магнезий в морската сол, използвана в различни области.
В този случай също повече магнезий е равно на по-малко рак.

Делбет (  Pierre Delbet) доказал, че е възможно ограничаването на появата на тумори чрез редовно приемане на магнезиев хлорид и бил на мнение, че тази сол би могла да бъде полезна от терапевтична гледна точка, понеже е в състояние да забави развитието на тумори при лабораторни животни.

В намаляването на съдържанието на магнезий в храната Делбет (  Pierre Delbet) видял главната причина за зачестяване на случаите на рак и твърдял, че причината за този недостиг е в нашата диета - прекалено изобилстваща от брашно, изключваща употребата на едрозърнеста морска сол, а преди всичко вследствие на грешната селскостопанска практика, свързана с прилагането на изкуствени торове, които в опасна степен променят минералното равновесие на почвата (респективно и на растенията отглеждани върху нея).

В своите две книги “Стратегиите за предпазване от рак” (1944) и “Селското стопанство и здравето” (1945) той набляга на възможно най-бързото поправяне на тези грешки.
Едновременно с това знаел много добре, че очакването това да се случи ще бъде дълго и препоръчвал междувременно, редовно да се приема магнезиев хлорид, за да се намали до минимум риска от рак и дегенеративни заболявания.

Само магнезиевият хлорид не е в състояние, разбира се, да излекува от рак, но със сигурност може да даде положителен ефект, ако бъде включен към правилна терапевтична стратегия.

Професор Делбет (  Pierre Delbet) подавал рутинно разтвор на магнезиев хлорид на пациенти с инфекции и няколко дена преди планирана хирургична намеса. Бил изненадан от резултатите - много от тях почувствали еуфория и прилив на енергия.

Магнезиевия хлорид вероятно действа по специфичен начин върху вируса на тетанус и неговите последствия в организма.

Изглежда, че даже пази от последствията от ухапване от змия. Морските свинчета не умирали след инжектиране на доза от змийска отрова, която при нормални условия (без магнезиев хлорид)  е смъртоносна, а заек, на който бил даден разтвор на магнезиев хлорид, преживял ухапване от отровна змия.

Професор Делбет (  Pierre Delbet) намерил достоен свой последовател – доктор A. Neveu, който с времето разширил областта на приложение на магнезиевия хлорид.

Той увеличил подаваните дози в рамките на експериментално лечение на две страшни по онова време болести: магарешка кашлица и детски паралич. Постигнал изключителни резултати: практически 100% излекувания (ако лечението било предприемано много рано) и много кратък срок за излекуване (само 2-3 дни) от болестите, като (това също е важно) не оставяли трайни следи.

С оглед на постигнатите резултати, Neveu се стараел да разпространи този метод така, че всички да могат да го използват, но срещнал  пречки от страна на Официалната Медицина.
Дори Делбет (  Pierre Delbet), който бил член на Медицинската Академия, не успял да преодолее тази бариера и да разпространи резултатите на Neveu.

Най-известните по онова време лекари (първи сред тях бил професор Lepine, ръководител на отделението за вирусни заболявания в Института на Пастьор) сякаш нарочно игнорирали доклада на Neveu, отричали ефективността на този метод (въпреки че притежавали достоверни информации за неговата ефективност) и отказвали провеждането на проби, съгласно съществуващите принципи и по явен начин.

ЗАЩО Е БИЛО ТАКА?
Просто поради това, че ефективното лекуване на детски паралич и магарешка кашлица биха довели до ситуацията, в която ваксините да са безсмислени, а в името на "общия интерес" било всички да бъдат ваксинирани.

Трябва да се подчертае, че горното не е ничий самостоятелен извод. Това е официалната обосновка, която предоставила Медицинската Академия, отказвайки публикуването в нейния информационен Бюлетин на резултатите, които Делбет (  Pierre Delbet) и Neveu постигнали с много труд.

Доктор Neveu обаче не се отказал и продължил експериментално подаване на магнезиев хлорид при най-различни заразни болести, постигайки превъзходни резултати в случаи на: възпаление на сливиците и възпаление на трахеята, дрезгавост, обикновена настинка, грип, астма, възпаление на бронхи и бял дроб, белодробен задух, детски заболявания (коклюш, морбили, рубеола, варицела, скарлатина и т.н.), хранителни и професионални отравяния, невротоксичен гастроентерит на кърмачета, хранени с майчино мляко, абсцеси, циреи, екземи, паронихия, инфекции след убождане, ухапвания от змии, следродилна треска, възпаление на костен мозък.

С това не свършват случаите, при които е препоръчително приемането на магнезиевия хлорид.

През следващите години лекарите са потвърдили горепосочените препоръки, добавяйки към списъка на заболяванията нови: астматични припадъци, шокове, тетанус (венозно лечение), херпес зостер, хроничен конюнктивит, възпаление на очния нерв, много видове алергии, ревматични заболявания, пролетна умора, и като последно – новоидентифицирания в Италия синдром на хроничната умора.

Доколкото при остри заболявания магнезиевия хлорид води до бързо и пълно излекуване, дотолкова при хронични смущения често се случва така, че благоприятния ефект от магнезиевия хлорид продължава само дотогава, докато продължава приемането му, а ефектът спира след прекъсване на приема.

Причината за това явление трябва да се търси във факта, че солите на магнезия, както винаги пояснявал Делбет (  Pierre Delbet), не трябва да бъдат смятани за лекарства, а за хранителни продукти, чиито недостиг предизвиква най-различни смущения, а тези недостизи имат растяща тенденция в "най-цивилизованите” страни. По принцип горният списък не е изчерпателен, понеже вероятно и други заболявания могат да отминат в резултат на цитофилактичното действие, ако лечението бъде правилно приложено. Тук става дума за изключително „млада” терапия, която все още не е показала всичките си възможности.

КАК ДА СЕ ПРИГОТВИ И ПРИЛАГА РАЗТВОР „Делбет (  Pierre Delbet)”
(РАЗТВОР НА МАГНЕЗИЕВ ХЛОРИД)
33.3 гр магнезиев хлорид се разтворя в 1 литър вода, след което се пресипва в стъклена бутилка или друг съд и се съхранява в хладилник.

През първите 3 дни се пие 50 мл от разтвора - сутрин, преди ядене. После се преминава на доза от 100 мл всеки ден.

При хронични болестни състояния се препоръчва прилагане през първата седмица 3 пъти на ден по 100 мл, през втората седмица 2 пъти на ден по 100 мл, през следващите седмици 1 път дневно по 100 мл.

Натурален симптом след приемането на разтвора е разреждането на изпражнения. Разтворът се характеризира със специфичен вкус.

На базата на разтвора „Делбет (  Pierre Delbet)” можете да си приготвите домашно СПА и да попълните недостизите на магнезий, като къпете с него цялото тяло или краката, или просто напръсквате тялото с приготвения разтвор.

Д-р North Shealy правил проучвания върху покачването на нивото на магнезий в организма след прилагане на бани в разтвора “Делбет (  Pierre Delbet)”.

Банята на стъпалата представлява лесен и удобен терапевтичен метод. Достатъчно е да се разтвори 33,3 гр. магнезиев хлорид в 4 литра вода с температура 42 градуса по Целзий и да се потопят в него краката за половин час.

Отдавна е известно на китайската медицина, че върху стъпалата се намират много точки, стимулирането на които носи облекчение при разнородни заболявания.

Чрез кожата на краката, както и на цялото тяло, организма може лесно да поеме необходимите елементи, в този случай – магнезий. Най-добър ефект се получава при всекидневни бани в продължение на 7 дни, а после 2 пъти в седмица в продължение на 6 – 8 седмици.

Във всеки 33.3 гр магнезиев хлорид има 8501 мг чист магнезий, но не цялото количество може да бъде поето от организма.

Използвайки съответно по-голямо количество от препарата, могат да се правят бани за цялото тяло. В този случай къпането трябва да продължава 20 – 30 минути, всеки ден през първите 7 дни, а после 2 пъти в седмицата, в продължение на 6 – 8 седмици.

Най-лесният метод представлява напръскване на цялото тяло с магнезиево олио (получава се разтваряйки 33,3 гр магнезиев хлорид в 2 литра вода). Пресипва се част от готовото олио в опаковка с пулверизатор и се ползва всеки ден. Може да щипе, но това е нормална реакция - ако предизвиква силен дискомфорт, може да се разреди допълнително с вода.


ИНТЕРЕСНО:

В изследване с участието на 30 епилептици, подаването на 450мг магнезиев хлорид дневно давало ефективен контрол над припадъците.
Друго изследване показало, че колкото по-ниско е нивото на магнезий в кръвта, толкова по-тежка е епилепсията. В повечето случаи магнезия работи най-добре в комбинация с витамин Б6 и цинк.

В страните, в които съотношението на калция към магнезия е най-високо (високо ниво на калций и ниско на магнезий) във водата и пръстта, се установява най-висока честота на сърдечно-съдови заболявания. Челно място заема Австралия.

При изследвания в САЩ е установено, че смъртността от диабет е 4 пъти по-висока в районите с ниско съдържание на магнезий във водата, в сравнение с райони с високо ниво на магнезий във водата.

В новозеландски изследвания се оказало, че зъбите, устойчиви на кариеси, съдържат средно 2 пъти повече магнезий отколкото податливите на кариеси.

Многобройни изследвания показват високо ниво на ракови заболявания в райони с ниско съдържание на магнезий в питейната вода и земята. В Египет заболяванията от рак са 90% по-рядко срещани в сравнение с Европа и Америка. В селските райони практически не се срещат.
Основната разлика е екстремно високия прием на магнезий в тези свободни от рак райони - 2,5 - 3гр - десет пъти повече, отколкото в повечето западни страни.

http://zdravnaakademia.blogspot.bg
Еще...

ХЛОРИД МАГНИЯ


Хлорид магния имеет вид бесцветных кристаллов.

Хлорид магния – это неорганическое химическое соединение магния и хлора. В естественной среде оно встречается как вещество минерального происхождения – бишофит. Его используют в качестве пищевой добавки Е511 (относится к категории эмульгаторов) и в медицинских целях (вещество входит в состав многих лекарственных препаратов).

Химическая формула – MgCl2.

На вид хлорид магния – это прозрачные кристаллы, которые быстро растворяются в воде. Добывают вещество, как природный материал, с морского дна. Также его можно получить из морской воды путем выпаривания из нее соли.

Свойства хлорида магния
Хлорид магния обладает рядом полезных свойств, благодаря которым широко применяется в медицине.

ОН ОБЛАДАЕТ ПРОТИВООТЕЧНЫМ, РЕГЕНЕРИРУЮЩИМ, ПРОТИВОВОСПАЛИТЕЛЬНЫМ И ОБЕЗБОЛИВАЮЩИМ ДЕЙСТВИЯМИ. ВЕЩЕСТВО ОКАЗЫВАЕТ БЛАГОПРИЯТНОЕ ВОЗДЕЙСТВИЕ НА КОЖУ, УЛУЧШАЕТ РАБОТУ НЕРВНОЙ СИСТЕМЫ, НОРМАЛИЗУЕТ КРОВООБРАЩЕНИЕ, УКРЕПЛЯЕТ ОПОРНО-ДВИГАТЕЛЬНУЮ СИСТЕМУ. ПОЛЕЗНЫЕ СВОЙСТВА ХЛОРИДА МАГНИЯ ПОЗВОЛЯЮТ ВКЛЮЧАТЬ ЕГО В СОСТАВ РАЗНЫХ ЛЕКАРСТВЕННЫХ ПРЕПАРАТОВ. ПРИМЕНЯЮТ ВЕЩЕСТВО КАК НАРУЖНО, ТАК И ВНУТРЕННЕ.

В качестве пищевой добавки хлорид магния выступает как загуститель.
ВОЗМОЖНЫ СЛЕДУЮЩИЕ ВАРИАНТЫ НАЗВАНИЙ ТАКОЙ ДОБАВКИ: Е511, БИШОФИТ, МАГНИЕВАЯ СОЛЬ СОЛЯНОЙ КИСЛОТЫ, ХЛОРИД МАГНИЯ. В СВОЕМ СОСТАВЕ СОДЕРЖИТ ИОНЫ МАГНИЯ, СУЛЬФАТ, ЩЕЛОЧНЫЕ МЕТАЛЛЫ.

В качестве загустителя может содержаться в следующих продуктах:
√ Диетические;
√ Дрожжи и смеси для теста и любого вида выпечки;
√ Консервированные фрукты и овощи;
√ Загустители для кондитерских изделий;
√ Молочная продукция;
√ Детское питание, йогурты, желе;
√ Безалкогольные напитки и коктейли.

ПРИМЕНЕНИЕ ХЛОРИДА МАГНИЯ
Наиболее широко хлорид магния применяется в пищевой промышленности, на втором месте стоят медикаменты.

√ При использовании в продуктах питания это вещество обогащает их минералами и увеличивает срок хранения. В пищевой промышленности хлорид магния выступает как стабилизатор краски после специальной подготовки.

√ В косметологии и медицине это вещество применяется в составе солей для ванн, растворов для полоскания полости рта против воспалительных и инфекционных процессов, в составе мазей и гелей для лечения заболеваний опорно-двигательного аппарата.

ПРИМЕНЕНИЕ ХЛОРИД МАГНИЯ НАШЕЛ И В ДРУГИХ СФЕРАХ:
√ Используется как готовый продукт и сырьевой компонент в строительстве: входит в состав раствора стяжек для пола, пенобетона, стекло-магниевой черепицы и других строительных материалов;

√ Имеет широкое применение в коммунальном хозяйстве, используется как средство против гололеда (реагент). Это очень экономичное и сильнодействующее вещество.

√ Хлорид магния входит в состав консервированных фруктов.

√ Бишофит, будучи природным материалом, не наносит вреда окружающей среде, а действует не хуже синтетических реагентов: препятствует появлению льда при температуре до минус 35°С;

√ Применяется в животноводстве: является отличной кормовой добавкой для домашних животных и птиц.

√ Также используется при посадках и выращивании многих культур, является хорошей подкормкой для плодово-ягодных культур, усиливает устойчивость к болезням и вредителям, входит в состав многих удобрений;

РАСПРОСТРАНЕНО ПРИМЕНЕНИЕ ХЛОРИДА МАГНИЯ В МЕДИЦИНЕ.

√ В дерматологии, стоматологии, офтальмологии, оториноларингологии он применяется как анаболическое и бактерицидное средство, широко используется в производстве различных лекарственных препаратов;

√ Бишофит приходит на помощь во время тушения лесных пожаров, при изготовлении деревянных построек его используют как огнезащитное средство. Разведенный бишофит помогает бороться с пожарами, останавливает распространение огня. Дерево, пропитанное таким составом, не поддается возгоранию;

√ Используется в текстильной промышленности как стабилизатор краски для ковровых покрытий.

http://selderey.net/

 
Лунен календар за 2016 година

Лунен календар за 2016 с точните дати и часове на фази на луната през 2016 година.

Използва се често за определяне на началото и края на лунна диета.
Часовете са в EET (българско време).

НоволуниеПърва ЧетвъртПълнолуниеПоследна Четвърт
2 януари 2016
07:31:36
10 януари 2016
03:31:38
17 януари 2016
01:27:25
24 януари 2016
03:46:55
1 февруари 2016
05:29:00
8 февруари 2016
16:40:02
15 февруари 2016
09:47:34
22 февруари 2016
20:21:05
2 март 2016
01:12:01
9 март 2016
03:55:33
15 март 2016
20:04:04
23 март 2016
15:02:02
31 март 2016
18:18:11
7 април 2016
14:24:47
14 април 2016
07:00:32
22 април 2016
08:24:54
30 април 2016
06:30:00
6 май 2016
22:30:44
13 май 2016
20:03:26
22 май 2016
00:15:45
29 май 2016
15:13:12
5 юни 2016
06:00:45
12 юни 2016
11:11:10
20 юни 2016
14:03:34
27 юни 2016
21:19:46
4 юли 2016
14:02:10
12 юли 2016
03:53:11
20 юли 2016
01:57:51
27 юли 2016
02:00:46
2 август 2016
23:45:48
10 август 2016
21:22:12
18 август 2016
12:27:50
25 август 2016
06:42:00
1 септември 2016
12:04:25
9 септември 2016
14:50:13
16 септември 2016
22:06:17
23 септември 2016
12:57:21
1 октомври 2016
03:12:45
9 октомври 2016
07:34:22
16 октомври 2016
07:24:18
22 октомври 2016
22:15:07
30 октомври 2016
20:39:36
7 ноември 2016
21:52:27
14 ноември 2016
15:53:16
21 ноември 2016
10:34:32
29 ноември 2016
14:19:35
7 декември 2016
11:04:13
14 декември 2016
02:06:42
21 декември 2016
03:57:01
29 декември 2016
08:53:00

 

продължава> Последна промяна ( Понеделник, 02 Май 2016 10:39 )
 


Страница 2 от 42