ТЕРАПИЯТА „ГЕРСОН” /ТЕРАПИЯ ГЕРСОНА

Терапията „Герсон” е метаболитна.
При нея се използва специална диета заедно с хранителни добавки и клизми с кафе.

Д-р Макс Герсон е немски бежанец. Пристига в Ню Йорк и прокарва идеята за екологично чисти храни и развитие на селското стопанство. Преди да емигрира в САЩ, докато е специализант в Германия, Герсон успява да излекува собственото си мигренозно главоболие чрез промяна в диетата.

Храните, към които той е чувствителен, са основна храна на младите студенти по медицина (сметанови рибни ястия, подправени наденици, алкохол, сол и мазни меса). По-късно, когато започва частна практика, предлага своята специална диета на пациентите си и има големи успехи.

Негов пациент с мигрена докладва, че лупус вулгарис (кожна туберкулоза), от който страда, също се е изчистил вследствие на диетата. Герсон започва да включва диетата за лечение и на болни от лупус.

Дори има успех в лечението на туберкулозата. Изтъкнатият белодробен хирург д-р Фердинанд Зауербрух чува за успеха на Герсон и го кани да проведе клинично изпитание на своята терапия в туберкулозното отделение на „Зауербрух” в Мюнхен.

Диетичният режим на Герсон се прилага на 450 болни от туберкулоза. По онова време туберкулозата се смята за „неизлечима”. След проведеното лечение 446 пациенти напълно се възстановяват. За всички, които обичат да говорят в проценти, това са 99.1 процента излекувани пациенти от „неизлечими” болести!

Диетичната терапия „Герсон” бързо става добре позната в Европа. Включва се към стандартното лечение за всякакви заболявания на имунната система, включително и за туберкулоза. Защитаващите терапията твърдят, че много планински санаториуми за туберкулоза в Швейцария остават без работа след откритието на Герсон и сега са скикурорти, включително Давос, Гщаад и други.

През 1928 г. Герсон получава телефонно обаждане от жена, на която са казали, че има неизлечим рак на жлъчните канали.

Според Герсон тя го моли да я лекува със своята терапия за мигрена и туберкулоза, допускайки, че докторът не знае нищо за рака и не може да предскаже хода на лечението. Герсон твърди, че след неговата терапия пациентката напълно се възстановява, както и двама нейни приятели, които също са болни от рак.

Разбира се, при всяко успешно лечение на рака се появяват „снайперистите” от медицинската мафия, които се опитват да злепоставят и критикуват успешно лечение. И тук не се прави изключение.

Герсон пристъпва към клинично изпитание на своята терапия, за да се опита да обезсили критиката веднъж и завинаги. Решава да лекува само пациенти, обявени за неизлечимо болни, с писмено потвърждение на диагнозата от двама специалисти, за да няма съмнение в болестта и нейната прогноза.

На 1 април 1933 г., шест седмици преди да представи резултатите от своето проучване, Адолф Хитлер започва да арестува евреи и да ги изпраща в концентрационни лагери. Герсон се разминава с ареста случайно и напуска Германия за добро, като оставя там резултатите от своето изследване.

През 1933 г. като германски евреин Герсон е принуден да избяга от Германия със своето семейство. Първо отива във Виетнам, а след това във Вил д Аврей (близо до Париж) и в Лондон. През 1936 г. се установява в Ню Йорк. Щом веднъж пристига в САЩ, Герсон започва да прилага своята диетична терапия на пациенти в напреднал стадий на рак. През 1946 г., заедно с петима от излекуваните си от рак пациенти, той свидетелства в съда, че е открито лечение на рака.

На 3 юли 1946 г. по радиото публично е разгласено, че Герсон е открил лечение за рака. Не е изненадващ фактът, че тази публична декларация е осъдена от неговите „по-добри” колеги от медицинското общество в щата Ню Йорк.

След още няколко години на успешна медицинска практика, но под внимателно критично наблюдение, на 8 март 1959 г. д-р Макс Герсон умира внезапно при тайнствени обстоятелства.

Шарлот Герсон, неговата най-малка дъщеря и основател на института „Герсон”, споделя:
„Баща ми, 78-годишен, беше в съвършено добро здраве. Един ден изведнъж се почувства ужасно зле. Направихме изследване на кръвта и открихме високи стойности на арсеник”.

Когато я питат дали е повикала полиция, тя отговаря: „Не, имахме подозрения кой може да е извършителят, но знаем от опит, че няма да намерим правосъдие”.

СПОРЕД Д-Р ГЕРСОН РАКЪТ Е РЕЗУЛТАТ ОТ ДВЕ НЕЩА: НЕДОСТАТЪЧНОСТ И ТОКСИЧНОСТ.

Организмът не получава достатъчно хранителни вещества и е изложен на много химически вещества и токсини, в резултат на което развива рак. Ракът може да бъде преодолян, ако болният освободи организма си от токсините и възстанови имунната си система с подходяща храна.

Като резултат от това убеждение съществената основа на терапията „Герсон” е детоксикиране и обновяване на организма чрез насищането му с микрохранителни вещества, съдържащи се в безсолни, без мазнини, екологично чисти, вегетариански храни, включително и в  прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове.

ТОВА ЛЕЧЕНИЕ ИМА ХОЛИСТИЧЕН ПОДХОД ЗА РАЗЛИКА ОТ КОНВЕНЦИОНАЛНОТО ТОКСИЧНО ЛЕЧЕНИЕ, ТЪЙ КАТО СПОРЕД ГЕРСОН НЕ Е ДОБРА ИДЕЯ ДА СЕ ЛЕКУВА САМО ОБЛАСТТА С ПРЕОБЛАДАВАЩИ РАКОВИ КЛЕТКИ.

Панкреатичните ензими са жизнено важни за терапията „Герсон“. Защо?
Преди организмът да отстъпи пред рака всички защитни системи трябва да бъдат потиснати и да излязат от равновесие. Ако панкреасът действа както трябва и ако произвежда достатъчно панкреатични ензими, не може да се развие рак.

Както споменах по-рано, панкреатичните ензими (по-точно трипсин и химотрипсин) разлагат защигната белтъчна обвивка, покриваща злокачествената тъкан, и тогава имунната система може да разпознае раковите клетки като чужди. Затова болният от рак трябва допълнително да взима панкреатични ензими.

Пряко свързана с използването на панкреатични ензими, терапията „Герсон” също се придържа към аксиомата, че излишните белтъци в диетата са канцерогенни.

Като бивш състезател по културизъм следвах съветите на лекарите и диетолозите и ежедневно приемах огромни количества животински белтъци. Обикновено се хранех по осем пъти и всеки път взимах поне по тридесет грама белтъци, съдържащи се предимно в пилешкото месо, рибата и яйцата.

Смятах, че месото, рибата, яйцата и млечните продукти имат пълноценни белтъци (съдържащи всичките осем незаменими аминокиселини, които не се произвеждат в организма), докато всички растителни белтъци са непълноценни.

ОБАЧЕ ИЗСЛЕДВАНИЯТА НА ИНСТИТУТА „КАРОЛИНСКА” В ШВЕЦИЯ И ИНСТИТУТА „МАКС ПЛАНК” В ГЕРМАНИЯ ПОКАЗВАТ, ЧЕ ПОВЕЧЕТО ЗЕЛЕНЧУЦИ, ПЛОДОВЕ, СЕМЕНА, ЯДКИ И ЗЪРНЕНИ ХРАНИ СА ОТЛИЧЕН ИЗТОЧНИК НА ПЪЛНОЦЕННИ БЕЛТЪЦИ. ВСЪЩНОСТ РАСТИТЕЛНИТЕ БЕЛТЪЦИ СА ПО-ЛЕСНИ ЗА УСВОЯВАНЕ ОТ ТЕЗИ В МЕСОТО И НЕ СА ТОКСИЧНИ.

Докато изследователите от „Каролинска” откриват и това, че когато месото се загрее до 100° С (независимо дали се вари, пече на скара, пържи или запича), белтъците в него се превръщат в токсичните, причиняващи рак амиди.

Изследванията в университета „Каролина” в Ъруин показват, че при децата, които ядат само три хотдога на седмица, съществува от 10 до 12 пъти по-голяма вероятност да развият левкемия или тумор на мозъка.

В едно обширно изследване, проведено в Китай от д-р Т. Колин Кемпбъл, се установява, че хората, които консумират най-много животински белтъци, получават най-много сърдечносъдови болести и рак.

ЕДНА ОТ ПРИЧИНИТЕ ИЗЛИШНИТЕ БЕЛТЪЦИ ДА СЕ ИЗБЯГВАТ Е, ЧЕ ОРГАНИЗМЪТ СКЛАДИРА МАЛКО БЕЛТЪЦИ.
Бъбреците и черният дроб отговарят за изхвърлянето им. Така че колкото повече белтъци се консумират, толкова по-усилено работят бъбреците и черният дроб, за да могат да ги изхвърлят.

Герсон се интересувал много и от лекуването на черния дроб, тъй като смятал, че това всъщност е най-важният орган поради неговата филтрираща система за детоксикиране.
В действителност той виждал връзка между нарушаването на функциите на черния дроб и растежа и развитието на рака.

Поради интереса си към чернодробните проблеми той бил против гладуването. Неговата диета включвала прием на прясно изцеден сок на всеки час през деня. Така пациентите получават огромно количество от хранителни вещества, минерали, ензими и витамини, които прочистват бъбреците.

ХРАНИТЕЛНИТЕ ВЕЩЕСТВА ОТИВАТ В ТЪКАНИТЕ, В КЛЕТКИТЕ И ИЗТЛАСКВАТ ОТРОВИТЕ, КОИТО СЕ ОСВОБОЖДАВАТ В КРЪВНИЯ ПОТОК.
Черният дроб ги изкарва навън. Трябва да се помогне на черния дроб да се освободи от тях, а има само един начин да се направи това - да се отворят жлъчните канали. Герсон постигал тази задача със своите изключително подценявани от други клизми с кафе. Дори днес, половин век след смъртта му, той си остава любимата „изкупителна жертва” на онкоиндустрията.

ДОСКОРО НЕ ЗНАЕХ ФАКТА, ЧЕ НАТРИЯТ СТИМУЛИРА РАСТЕЖА НА ТУМОРА.
Факт е също, че всички обработени храни съдържат по-малко калий и повече натрий. И тъй като фокусът на терапията „Герсон” е насочен върху прием на голямо количество калий и малко количество натрий (в същото съотношение, в което тези микроелементи могат да се намерят в пресните растителни храни), не е чудно, че всички термично обработени храни са забранени.

При терапията „Герсон” повечето мазнини са строго забранени, тъй като стимулират растежа на тумора. Обаче Герсон разбирал, че болните имат нужда от определено количество незаменими мастни киселини.

Той се запознава с работата на д-р Йоанна Будвиг, която доказва, че маслото от ленено семе, което стимулира имунната система, се понася добре от болните от рак.

Като основно нравило никога не трябва да се готви с олио (изключение прави кокосовото олио), тъй като химическата структура се променя, образуват се акриламиди и те са причината за възникването на различни здравословни проблеми. Затова олио от ленено семе трябва да се използва само студено и в суров вид.

Институтът „Герсон” е основан през 1977 г. в Сан Диего от Шарлот Герсон с единствената цел обществото и болните от рак да се запознаят с терапията „Герсон”.

Чудно ли е, че корумпираното правителство на Съединените щати не одобрява тази терапия? Всъщност в САЩ лечението с терапията „Герсон” е нелегално. В отговор на това Шарлот отваря клиника в Тихуана, Мексико.


Отлична книга за тази терапия е написана лично от Макс Герсон и е озаглавена „Лечение за рака: резултати на петдесет болни и лечение за напреднали форми на рак”.

Още...
ТЕРАПИЯТА „ГЕРСОН”
Терапията представлява подобие на тази на Лидия Ковачева с тази разлика, че се консумират по 3,5 л сок на ден от плодове и зеленчуци. Прочистване на черния дроб с натурално кафе. Никакви животински храни!


КОМПОНЕНТИ НА ТЕРАПИЯТА

• Диета
• Сокове
• Детоксикация
• Лекарства и хранители добавки
• Почивка

ДИЕТА
Диетата Герсон е с природно високо съдържание на витамини, минерали, ензими и микронутриенти, ниско съдържание на натрий и мазнини, както е и богата на течности.

Следващите са типични храни за един ден за пациент Герсон:
• 3 напълно вегетариански хранения, прясно приготвени от органично (био) отглеждани зеленчуци.
• 10-13 чаши пресни сурови сокове: главно зелен (от зеленолистни зеленчуци), морковен и ябълко-морковен.
• Типичното меню включва печени картофи, зеленчукова супа, салата и сок.
• Закуската включва овесени ядки, плодове и портокалов сок.
• Пресни плодове и зеленчуци за малки закуски през деня.

СОКОВЕ
Терапията Герсон регенерира тялото, “обливайки” го с хранителните вещества на близо 10 кг. биологично отглеждани плодове и зеленчуци на ден, повечето от които се използват за направата на пресен суров сок, по една чаша на всеки час, 10 до 13 пъти на ден.

Пациентите, страдащи от дегенеративни заболевания почти винаги имат трудности да смилат и абсорбират храна правилно. Тази храносмилателна слабост е също и причината много пациенти да не могат да усвояват и витамини и минерали на таблетки и капсули.

Клиничните екперименти на Д-р Герсон са показали, че пресният суров сок от сурови храни е най-лесния и най-ефективен начин за доставяне на висококачествено хранене и най-важното - той дава най-добри клинични резултати.

Разработките на Д-р Герсон показват, че е абсолютно важно за раково болни пациенти да имат двустъпкова сокоизтисквачка с отделно ренде (мелачка) и хидравлична преса.

Едностъпковите сокоизтисквачки обикновено не произвеждат сок с висококачествено съдържание на ензими, минерали и микроелементи.

Всъщност, някои пациенти са се провалили да постигнат добри лечебни резултати, само защото са използвали грешния тип сокоизтисквачка. Ние не препоръчваме използването на центрофугални сокоизтисквачки за Терапията Герсон.

ДЕТОКСИКАЦИЯ
Дегенеративните болести постепенно правят тялото неспособно да се очиства от излишните токсини навреме. Терапията Герсон използва интензивна детоксикация за да елиминира отпадъци, регенерира черния дроб, реактивира имунната система и възстановява ензимните, минералните и хормоналните системи.

Клизми с кафе помагат на черния дроб да детоксицира тъканите и кръвта. Пациенти докладват, че клизмите с кафе намалчват болката и ускоряват о здравяването .

Научното основание за използването на клизми с кафе е добре документирано. Ензимните системи на стената на чревния тракт и на черния дроб се стимулират и жлъчния поток се увеличава. Рициново масло се използва като допълнително засилващо средство за жлъчния поток. Това подобрява способностите на тялото да елиминира токсични остатъци, акумулирани в тялото от външната среда, химиотерапия и др.

Детоксикацията също така помага да се елиминират тумори и други мъртви тъкани по-бързо след като веднъж са били разпаднати от тялото.

В допълнение, храносмилателни ензими служат както за усвояване на хранителните вещества, така и помагат в елиминирането на повредена тъкан.

ЛЕКАРСТВА И ХРАНИТЕЛИ ДОБАВКИ
Всички са направени от натурални производни
Разтвор на Калиеви Соли
Луголов Разтвор (йод)
Щитовиден Хормон
Витамин B12
Панкреатинови Ензими
Асидол (хрносмилателен ензим)
Инжекционен Суров Екстракт от Черен Дроб
Ниацин
Коензим Q10
Таблетки Сух Екстракт от Черен Дроб
Органично (Био) Ленено Масло

ПОЧИВКА
Поради това, че тялото работи толкова усърдно да се детоксицира и оздравява, хората на Терапия Герсон се нуждаят от много почивка.

Ако пациентите се претоварят, това може да “подкопае” оздравителния процес .

Почивка, почивка и още почивка са съществено важни.

ВНИМАНИЕ:
Не започвайте Терапията Герсон без наблюдение, ако имате някои от следните състояния:

Метастази в мозъка или напреднал рак в мозъка
Химиотерапия
Диабет
Плеврален или перикардиален излив
Тежка сърдечна недостатъчност

Пацинтите би следвало да се хранят, пият и отделят нормално.

Терапията Герсон не трябва да се прилага при пациенти с присадени органи или стволови клетки, хора на хемодиализа или такива с остра левкемия.

http://gerson.org/pdfs/Bulgarian_Gerson_Therapy_Brochure.pdf

Еще...

 

ТЕРАПИЯ ГЕРСОНА


Если вам пришлось столкнуться с диагнозом, угрожающим вашему здоровью или даже жизни, очень важно своевременно выбрать самый эффективный метод лечения. К сожалению, нет такого метода лечения, который мог бы помочь каждому на любой стадии заболевания.

Большинство традиционных методов лечения и даже многие альтернативные методы лечения лечат только отдельные симптомы заболеваний, игнорируя главное - причину заболевания.

Терапия Герсона является эффективной для множества различных заболеваний, так как терапия Герсона восстанавливает невероятную способность организма к самоисцелению без вредных побочных эффектов. Вместо того, чтобы лечить только симптомы отдельной болезни, данная терапия устраняет основные причины многих заболеваний: токсичность и недостаток питательных веществ.

ИСЦЕЛЕНИЕ ОРГАНИЗМА ПРИ ПОМОЩИ ТЕРАПИИ ГЕРСОНА

Терапия Герсона основана на целостном подходе к лечению, который повышает работоспособность собственной иммунной системы организма и других защитных механизмов при лечении рака, артрита, диабета и аутоиммунных заболеваний, а также многих других хронических болезней.

Метаболизм организма стимулируется путем добавления натуральных гормонов щитовидной железы, калия и других добавок, а также отказа от употребления тяжелых животных жиров, избыточного белка, натрия и других токсинов.

В результате поступления большого количества высококачественных питательных веществ и увеличении объема доступного кислорода, детоксикация и нормализовавшийся метаболизм позволяют клеткам, и, следовательно, всему организму восстановиться, оздоровиться и предотвратить будущие болезни.

КОМПОНЕНТЫ ТЕРАПИИ

• Диета
• Соки
• Детоксикация
• Лекарства и добавки
• Отдых

СОКИ

Терапия Герсона восстанавливает организм, наводняя его питательными веществами почти из 20 фунтов органических фруктов и овощей ежедневно, большинство из которых используется для изготовления свежего сока, один стакан каждый час, от 10 до 13 раз в день.

П а ц и е н т ы , с т р а д а ю щ и е дегенеративными заболеваниями, почти всегда испытывают трудности с перевариванием и усвоением пищи. Такая пищеварительная недостаточность часто является причиной того, что многие витамины и минеральные добавки в таблетках и капсулах не усваиваются организмом больного человека.

Клинические эксперименты доктора Герсона показали, что свежевыжатый сок из сырых продуктов обеспечивает наиболее простой и эффективный способ поступления высококачественного питания и, самое главное, дает лучшие клинические результаты.

Исследования доктора Герсона показывают, что наличие двухступенчатой соковыжималки с отдельным измельчителем и гидравлическим прессом является обязательным условием для больных раком. Одноступенчатая соковыжималка, как правило, не позволяет получить энзимы, минералы и питательные микроэлементы такого же качества. На самом деле, некоторые пациенты не смогли достигнуть желаемых результатов, только потому, что использовали неэффективную соковыжималку.

Для терапии Герсона так же не рекомендуется использовать соковыжималку центробежного типа.

ДИЕТА

Диета Герсона богата натуральными витаминами, минералами, ферментами и микроэлементами, с низким содержанием натрия и жиров, и большим количеством жидкости.

Ниже указаны основные ежедневные продукты для пациента Герсона:
• Три полных приема вегетарианской пищи из свежеприготовленных, натурально выращенных овощей (далее органических овощей).
• 10-13 стаканов свежевыжатых сырых соков: главным образом из зелени, яблок и морковно-яблочные соки.
• Обычный прием пищи состоит из печеного картофеля, овощной супа, салата и сока.
• Завтрак включает в себя овсянку, фрукты и апельсиновый сок.
• Свежие фрукты и овощи для перекусов.

СОКИ

Терапия Герсона восстанавливает организм, наводняя его питательными веществами почти из 20 фунтов органических фруктов и овощей ежедневно, большинство из которых используется для изготовления свежего сока, один стакан каждый час, от 10 до 13 раз в день.

П а ц и е н т ы , с т р а д а ю щ и е дегенеративными заболеваниями, почти всегда испытывают трудности с перевариванием и усвоением пищи. Такая пищеварительная недостаточность часто является причиной того, что многие витамины и минеральные добавки в таблетках и капсулах не усваиваются организмом больного человека.

Клинические эксперименты доктора Герсона показали, что свежевыжатый сок из сырых продуктов обеспечивает наиболее простой и эффективный способ поступления высококачественного питания и, самое главное, дает лучшие клинические результаты.

Исследования доктора Герсона показывают, что наличие двухступенчатой соковыжималки с отдельным измельчителем и гидравлическим прессом является обязательным условием для больных раком. Одноступенчатая соковыжималка, как правило, не позволяет получить энзимы, минералы и питательные микроэлементы такого же качества.

На самом деле, некоторые пациенты не смогли достигнуть желаемых результатов, только потому, что использовали неэффективную соковыжималку. Для терапии Герсона так же не рекомендуется использовать соковыжималку центробежного типа.


ДЕТОКСИКАЦИЯ

С течением времени, дегенеративные заболевания приводят к тому, что выделительная система организма перестает справляться с адекватным удалением отходов жизнедеятельности.

Для вывода токсинов, регенерации печени, активации иммунной системы и восстановления ферментной, минеральной и гормональной систем в терапии Герсона используется интенсивная детоксикация.

Для этого используются клизмы с кофе, которые помогают печени в очищении крови и тканей. По отзывам пациентов, такие клизмы уменьшают боль и ускоряют исцеление. Существует д о с т а т о ч н о е к о л и ч е с т в о документации, подтверждающей научную обоснованность применения кофейных клизм. После применения кофейной клизмы происходит стимуляция ферментной системы стенок кишечника и печени, что приводит к усилению оттока желчи. В качестве дополнительного стимулятора желчи так же используется касторовое масло. Все это повышают способность организма выводить токсические остатки, накопленные организмом в результате экологического воздействия, химиотерапии и из других источников.

Детоксикация также помогает организму более быстро избавляться от опухолей и других мертвых тканей после их разрушения. Кроме того, пищеварительные ферменты способствуют улучшенному усвоению питательных веществ и удалению поврежденных тканей.


ЛЕКАРСТВЕННЫЕ ПРЕПАРАТЫ И ДОБАВКИ
Все они готовятся из натуральных производных
Соединения калия
Раствор Люгола (йода)
Гормон щитовидной железы
Витамин В12
Фермент поджелудочной железы
Асидол пепсин (пищеварительный фермент)
Сырой экстракт печени для инъекций
Ниацин
Кофермент Q10
Капсулы с сушеной печенью
Органическое льняное масло

ОТДЫХ
При следовании терапии Герсона важно много отдыхать, так как организм затрачивает очень много энергии для детоксикации и самоисцеления.

Особенно важно в это время прислушиваться к своему организму. Чтобы процесс выздоровления проходил как можно эффективнее, пациенты должны постоянно беречь себя и не перенапрягаться. Отдых, отдых и еще раз отдых имеют жизненно важное значение.

ВНИМАНИЕ:
Не следует начинать терапию Герсона в отсутствии инструкций при наличии следующих состояний:
Метастазы в головном мозге или рак мозга
Химиотерапия (в прошлом или настоящая)
Диабет
Плевральный или перикардиальный выпот
Тяжелые сердечные заболевания
Тяжелые заболевания почек
Тяжелые заболевания печени
Тромбоз (тромбы)
Наличие инородных тел в организме, таких как кардиостимуляторы, грудные имплантаты, стальные пластины и винты.
Пациенты должны быть в состоянии нормально есть, пить и испражняться.
Терапия Герсона не назначается людям с трансплантированными органами или пересаженными стволовыми клетками, людям с почечным диализом или острым лейкозом.

ДОКТОР МАКС ГЕРСОН
РАЗРАБОТКА ТЕРАПИИ ГЕРСОНА

Макс Герсон, доктор медицинских наук, родился 18 октября 1881 года в Германии в Вонгровице. Он учился в университетах в Бреслау, Вюрцбурге и Берлине, и, в конечном счете, окончил университет в Фрайбурге.

Страдая от тяжелых мигреней, доктор Макс Герсон изначально ориентировал свои диетические эксперименты на предотвращение изнуряющих головных болей. В ходе лечения специальной «диетой для мигрени», которую доктор Герсон изначально разработал для себя, один из его пациентов исцелился от туберкулеза кожи. Это открытие привело к дальнейшему исследованию диеты и успешному лечению многих других пациентов, страдающих от туберкулеза.

Благодаря своей работе в области лечения туберкулеза, доктор Герсон подружился с лауреатом Нобелевской премии мира Альбертом Швейцером, доктором медицины.

«Я вижу в докторе Герсоне одного из самых выдающихся гениев в истории медицины.»
- Д-р Альберт Швейцер, лауреат Нобелевской премии и бывший пациент Герсона.

В 1930 году, жена профессора Швейцера, Элен, которая страдала от туберкулеза в течение семи лет, поступила в клинику доктора Герсона и исцелилась через девять месяцев. Даже сам доктор Швейцер, у которого был диабет (тип II), исцелился благодаря лечебному питанию Герсона.

Швейцер придерживался терапии Герсона на протяжении многих лет, видя, что диетическая терапия успешно излечивает также и заболевания сердца, почечную недостаточность, и, наконец, рак.

Спасаясь от режима Гитлера в Европе, Доктор Герсон переехал с семьей в Америку, где они поселились в Нью-Йорке. В 1938 году доктор Герсон выдержал экзамены медицинской комиссии и получил лицензию на право практиковать медицину в штате Нью-Йорк. В течение 20 лет вплоть до своей смерти он вылечил сотни больных раком, которые были отправлены домой умирать после того, как традиционное лечение не помогло.

В 1958 году, после тридцати лет клинических экспериментов, Герсон опубликовал работу «Лечение рака: результаты 50 клинических случаев». В этой медицинской монографии подробно описываются теория, лечение и результаты терапии, достигнутые великим врачом.

http://gerson.org/pdfs/Russian_Gerson_Therapy_Brochure .pdf

Последна промяна ( Петък, 05 Февруари 2016 22:30 )