Вие сте тук:

Начало Биопрогноза СТУДЕНИТЕ НАПИТКИ ПРЕДИЗВИКВАТ ГНИЕНЕ НА ХРАНАТА В ЧЕРВАТА

СТУДЕНИТЕ НАПИТКИ ПРЕДИЗВИКВАТ ГНИЕНЕ НА ХРАНАТА В ЧЕРВАТА

В практиката на съветските рентгенолози бил регистриран следният случай. Трябвало да се задържи бариевата каша в стомаха, за да се направи рентгеново изследване.
Но се оказало, че ако кашата бъде изпита без да е затопляна (т.е. веднага от хладилника), то тя напуска стомаха много преди рентгенолозите да успеят да настроят тогавашната си съвършена апаратура.
Рентгенолозите се заинтересували от този факт, провели експеримент и открили, че ако по време на хранене се пие студена напитка (например, ледено студена вода или кола с лед), то времето, което храната прекарва в стомаха се съкращава от 4-5 часа на 20 минути, т.е. при приема на студена вода, храната буквално се изтласква от стомаха.

ТОВА НА ПЪРВО МЯСТО- директно води до натрупване на излишни килограми, тъй като с такава храна е невъзможно да се заситим и много скоро отново ще сме гладни.
НА ВТОРО МЯСТО - така започва процес на гниене в червата, защото не се осъществява нормално смилане на храната.

НА ТОЗИ ПРИНЦИП МАКДОНАЛДС ТРУПА ОГРОМНИ ПАРИ.
Изпивайки студената кола например заедно с храната, човек никога не може да се насити, което означава, че ще му се прииска да похапне още няколко пъти.
Но това не важи само за колата, а за всички студени напитки.

В СТОМАХА ПРОИЗТИЧА ПОДГОТОВКА НА БЕЛТЪЧИНИТЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ ЕТАП НА ОБРАБОТКА И УСВОЯВАНЕ.

Затова бъдете внимателни!

Ако изпиете нещо студено след хранене, то белтъчините в храната няма да се преработят пълноценно в стомаха и няма да се разградят на аминокиселини.
ХРАНАТА БЪРЗО ЩЕ НАПУСНЕ СТОМАХА И ВСИЧКИ БЕЛТЪЧИНИ ПРОСТО ЩЕ ИЗГНИЯТ В ЧЕРВАТА (НЕОБРАБОТЕНИТЕ БЕЛТЪЧИНИ ПРИ ТЕМПЕРАТУРА ОТ 36.6 ГРАДУСА СРАВНИТЕЛНО БЪРЗО ЗАПОЧВАТ ДА ГНИЯТ).

Вие не само напразно ще сте похарчили парите си за храна, но и вместо полза ще си навредите с чревни възпаления и дисбиоза.

И ТАКА ИЗВОДЪТ Е, ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПИЯТ СТУДЕНИ НАПИТКИ ПРЕДИ, ПО ВРЕМЕ И СЛЕД ЯДЕНЕ.

Всички течности трябва да са с температура не по-ниска от стайната.

ТОВА ВАЖИ И СА СЛАДОЛЕДА – НЕ СИ СТРУВА ДА ЯДЕТЕ СЛАДОЛЕД КАТО ДЕСЕРТ, ЗАЩОТО ЕФЕКТЪТ ЩЕ Е СЪЩИЯ – ХРАНАТА БЪРЗО ЩЕ НАПУСНЕ СТОМАХА И БЕЛТЪЧИНИТЕ В НЕЯ ЩЕ ОСТАНАТ НЕПРЕРАБОТЕНИ.

http://bulgarian.cri.cn