Вие сте тук:

Начало Биопрогноза ПРИ СИЛНИ МЕНСТРУАЛНИ КРЪВОТЕЧЕНИЯ -ЧАЙ ОТ ОВЧАРСКА ТОРБИЧКА

ПРИ СИЛНИ МЕНСТРУАЛНИ КРЪВОТЕЧЕНИЯ -ЧАЙ ОТ ОВЧАРСКА ТОРБИЧКА

При силни менструални кръвотечения, осем до десет дни преди настъпване на периода, се започва да се пие всеки ден по две чаши запарен чай, като на една чаша се взима една препълнена чаена лъжичка овчарска торбичка.

Този чай помага и за регулиране на мензиса през пубертета.

През климактериума всяка жена би трябвало да изпива в продължение на четири седмици по две чаши на ден, три седмици да прави пауза и след това цикълът да се повтори отново.

При кървящи хемороиди се правят малки клизми на червата, бани на половината тяло или промивки с хладка отвара от овчарска торбичка.

Майки, на които по време на кърменето се подуват гърдите, трябва да си запарят в една цедка прясна овчарска торбичка и увита в кърпа, както е топла, да си я наложат.

При кървения на бъбреците се препоръчва най-горещо всеки ден да се пият по две чаши чай – смес от овчарска торбичка и хвощ в равни количества.

Нашата овчарска торбичка обаче, подобно на имела, е и регулиращо кръвообращението растение и се препоръчва особено както при твърде високо, така и при твърде ниско кръвно налягане.

За разлика от имела. който се слага да пренощува в студена вода, този чай се запарва. На ден се пият по две чаши, като пиенето се преустановява с нормализиране на кръвното.

Както имела, така и овчарската торбичка действува лековито при кървения на матката. И в този случай чаят се пие само известен период от време.

МАРИЯ ТРЕБЕН

Последна промяна ( Понеделник, 19 Януари 2015 17:05 )