Вие сте тук:

Начало Знаете ли че.. Вани с английска сол - д-р Лиза Уотсън

Вани с английска сол - д-р Лиза Уотсън

/ Член на Канадската асоциация на лекарите Naturopathic /

По всяко време на годината и особено през зимата има нищо по-добро от една  гореща вана. А ако ваната  е предписана от Вашия лекар, природолечител, е още по -добре.  Просто кажете на близките си, че по лекарско предписание трябва да  отделите за себе си 20 минути - и  се насладете на  успокояващата вана.

ЗАЩО ВАНИ С АНГЛИЙСКА СОЛ?

Английска сол/Magnesium sulfate/ - още едно име - хептахидрат магнезиев сулфат, или епсом сол.

Ваната с английска сол/Magnesium sulfate/ извежда от тялото токсините  и метаболитни отпадъци чрез стимулиране на изпотяването. Съдържащият се в нея, магнезиев сулфат се абсорбира от организма и подпомага релаксирането на мускулите, премахва  умората и напрежение в тях.

Ваната с английска сол/Magnesium sulfate/ може да се използва за конкретно лечение. Например, тези бани са полезни за суха кожа или за да се предотврати влошаването на генитален херпес.

КАК СЕ ПРИГОТВЯ И ПРИЛАГА ВАНА  С АНГЛИЙСКА СОЛ

1. Добавете 2 чаши (600 г) английска сол/Magnesium sulfate/ в топла вана (38-44 градуса по Целзий). Потопете се във ваната за 15-20 минути.

2. Седейки във ваната, увийте шията си хладна и влажна кърпа и пийте хладка филтрирана вода, за да се компенсира течността, която се губи, по време на ваната.

3. След ваната с английска сол/Magnesium sulfate/ или  вземете хладен душ или избършете с влажна гъба цялото тяло ,започвайки от краката с движения от долу нагоре .

4. За максимална релаксация и терапевтична ефикасност се отпуснете след ваната в продължение на 15-20 минути.


СЪВЕТИ:

По време на ваната с английска сол/Magnesium sulfate/, не използвайте сапун.

Такава вана след масаж може да засили неговия ефект.

За постигане добри резултати, такива вани трябва да се правят  2-3 пъти на седмица.

ДРУГИ НАЧИНИ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА АНГЛИЙСКАТА СОЛ

Английската сол се използва   доста широко. Тя е популярна за лечение на акне (черни петна по кожата) и кожни дефекти. За да направите това, смесете 1 супена лъжица английска сол /Magnesium sulfate/ и половин чаша топла вода. Измийте лицето си с този разтвор два пъти дневно. Ако имате много чувствителна или суха кожа,е достатъчно само едно измиване. Ако се появи дразнене на кожата, веднага спрете да използвате английска сол/Magnesium sulfate/. Можете също така да използвате английска сол/Magnesium sulfate/ като компрес.

Компреси с тази сол може да се използва за лечение на циреи и абсцеси. Английската сол - естествен антисептик, който има антимикробни ефекти и помага да се абсорбира влагата. Поставете компрес върху засегнатата област на кожата в продължение на 5-10 минути и след това изплакнете със студена вода.

КАК СЕ ПРАВИ КОМПРЕС С АНГЛИЙСКА СОЛ
1. Изсипете 1-2 супени лъжици английска сол/Magnesium sulfate/ в стъклен съд.

2. Добавете малко топла вода - така, че да се получи гъста паста.

3. Намажете с получената смес засегнатите части на тялото (прави се един път на ден).

4. След  5-10 минути, изплакнете  пастата със хладка вода.

ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ ЗА ИЗПОЛЗВАНЕ НА АНГЛИЙСКАТА СОЛ

Ваната с английска сол/Magnesium sulfate/ има релаксиращ ефект върху ума и тялото, но и стимулира кръвоносната система. Следователно, тази процедура не се препоръчва за хора с високо кръвно налягане или разширени вени.

http://www.yamolodayamama.ru

 

Последна промяна ( Петък, 15 Август 2014 23:46 )