Вие сте тук:

Начало Знаете ли че.. Прочистване с хума

Прочистване с хума

Използва се чиста мазна хума без примеси от пясък.
Парчето хума се стрива на прах, пресява се и се подсушава за известно време на слънце. За провеждане на очистителни процедури хумата се разтваря във вода и разтворът се изпива на малки глътки. Ако на дъното на чашата е останала утаена хума, тя се размива в още малко вода и също се изпива.

Ако предпочитате за разтваряне други течности, желателно е това да е отвара от мента или други подходящи билки, но без захар. Към сместа може да се добавят малко мед и няколко капки лимонов сок. Хумата не бива да се пие с мляко или кафе. За разбъркването не бива да се използват метални съдове и лъжици.

Хумата се приема винаги преди ядене. Ако в началото на приемането се появи запек, това е признак за замърсеността на организма. В този случай през деня трябва често на малки глътки да се пие по-рядък светъл разтвор от хума.

За очистване на червата и стомаха хумата може да се приема по две основни схеми.

Схема 1

Половин чаена лъжичка хума на прах се разтваря в една чаена чаша топла преварена вода. Приема се сутрин и вечер на празен стомах в продължение на една седмица. През втората седмица дозата хума се увеличава на 1 чаена лъжичка, а през третата седмица в 1 чаша вода се разтваря вече 1 супена лъжица хума. През четвъртата седмица се стига до 2 супени лъжици хума на чаша вода. Сместа трябва винаги да се разбърква добре с неметал на лъжичка. Хумата има способността да абсорбира токсините и шлаките, натрупани в храносмилателния тракт. Червата се очистват за 2-3 дни. Към края на първата седмица се очиства стомахът. През втората седмица благодарение на увеличеното количество хума от стените на червата се отстраняват налепите от слуз и гниещи остатъци от храна.
Освен това хумата снабдява организма с необходимите микроелементи, които преминават в кръвта и започват да влияят на клетъчната обмяна извън храносмилателната система, като очистват кръвта и извличат различните замърсявания от мускулите, връзките и съдовете. Организмът си възстановява нормалната обмяна на веществата, но в този момент често се „обаждат“ застарели заболявания, които могат да се проявят с учестено сърцебиене, обостряне на някои болки, трудности с уринирането, депресия и обща отпадналост. Неприятните симптоми обикновено скоро да отминават, тъй като очистените черва работят както трябва и не отравят организма с отпадъчни продукти. Не бива да се страхуваме от кризите, те са показател, че лечението протича правилно.
Очистващото действие на хумата продължава и след като се прекрати приемането й. Процесът на пълно очистване отнема средно 2-2,5 месеца. След това може да се премине на епизодично приемане на 1 супена лъжица хума, разтворена в чаша топла вода веднъж седмично.

Схема 2

Вземат се 2-3 супени лъжици хума на прах и се разтварят в 1 чаена чаша топла преварена вода.
Разтворът се приема сутрин на гладно и вечер 2 часа след вечеря. След приемането на хумата не се яде нищо тъй като това ще забави процеса на очистване.  През следващата седмица количествата на при~маната хума трябва да се намали наполовина (1-1,5 супени лъжици хума на една чаша вода 2 пъти дневно). На третата седмица трябва да се започне приемането на светъл разтвор: 1 чаена лъжичка хума на чаша вода. Това количество хума е необходимо, за да сс възстанови салевия и минералния баланс в организма. Цялата процедура може да се съкрати до една седмица, като посочените дози хума се приемат по 3 дни.
След края на този вид очистване трябва още наималко една седмица да се приема слаб разтвор на хума половин чаена лъжичка хума на една чаша вода; пие се 2 пъти на ден (сутринта – на гладно). Тази схема за очистване може да е подходяща за хора с обострени хронични заболявания, а също и  деца.

http://zdrave.org/

Последна промяна ( Понеделник, 25 Юни 2012 18:54 )