Вие сте тук:

Начало Знаете ли че.. ЛЕЧЕНИЕ НА БОЛЕСТИТЕ ПРИ МАЛКИТЕ ДЕЦА

ЛЕЧЕНИЕ НА БОЛЕСТИТЕ ПРИ МАЛКИТЕ ДЕЦА

АМБАЛАК -(детско заболяване, при което болното пие само вода, коремчето му е подуто)
Смесват се равни части катран, мас и малко дървесна пепел. С тази смес се намазва коремчето на детето, завива се и ако може да поспи. След това се изкъпва с вода, в която са сварени кисели ябълки, диви круши и 1 с.л. анасон. След като покисне във водата, детето се измазва с гроздова ракия.

АНЕМИЯ - (детска)
Рано напролет, като развият листата на ореха и през септември се правят неколкократни обливания с вода, в която е вряла около 30 минути орехова шума.

АСТМА -(детска) 
Да се изсуши цвят от подбел, после да се свари (1 стиска на 2 л вода) и с водата детето да се полее. След банята да се измаже с мед и ракия.

АСТМА -(детска) 
40 листа подбел да се накиснат в силна ракия едно денонощие. Първата вечер се налага 1 лист на гърдите на детето, втората - 1 лист на гърба и така се редува, докато се свършат листата. Процедурата да се прави само в късна есен.

АСТМА -(детска, начален стадий) 
Прави се крем от счукан аспирин и чиста свинска мас. Налагат се гърдите на детето 10 дни

БЕЗСЪНИЕ -(детско) 
1 кг речен пясък се слага да заври в съд с голямо количество вода. Когато водата изстине, болното дете се полива с нея.

БЕЗСЪНИЕ -(детско) 
Да се увие в платно, напоено с утринна роса. Платното се просва рано сутрин на поляна върху трева и попива от тях водата.

БРОНХИТ -(детски) 
1 глава червен кромид лук се обелва от люспите и се издълбава в средата. напълва се с 1 чаена лъжичка небет-шекер.Всеки ден детето изяжда по една глава до оздравяване.

БРОНХИТ -(детски) 
Да се изпържат 2 яйца в свинска мас и да се поръсят със сол. Като изстинат, да се наложат на гърдите на детето за една нощ.

БРОНХИТ -(спастичен, у дете с алергия) 
Смесват се по 10 гр. синапено брашно и брашно от корени на исиот със 100 гр. мед. Дава се по 1 ч.л. след вечеря.

ГЛАВОБОЛИЕ -(детско, упорито) 
Голяма китка от изсушена билка жълт смил се поставя в торбичка от чисто платно и се прави възглавничка. След като детето преспи една вечер на нея, билката се изважда и се сварява. С водата се полива главата на болното.

ГЛАВОБОЛИЕ - (с болки в ухото, и при деца)
1 с.л. захар се карамелизира. Щом започне да потъмнява, се залива с 1 ч.ч. студена вода. Разбърква се и се пие, след като карамелът се стопи напълно. Необходими са 1-2 чаши на ден.

ГОЛЯМА НУЖДА - (много деца се стискат и не ходят по голяма нужда дълго време) 
Изпича се 1 ябълка и обилно се залива с карамел. Като изтине я дайте на детето да я изяде. Удивително бърз ефект.

ГЪРЧ - (при дете
Да спи на възглавница, напълнена с горско сено.

ДЕБЕЛО ЧЕРВО- (изпадане, у дете
Нагрява се тухла и се залива със студена вода. Слага се отгоре вълнено парче плат. Когато температурата стане подходяща, детето се поставя да поседи върху кърпата, докато тухлата изстине.

ДЕБЕЛО ЧЕРВО - (изпадане, у дете
Нагрява се бакърена тава и се обръща с дъното нагоре. Отгоре се слага влажна вълнена кърпа. Когато температурата стане подходяща, детето се слага да седне върху кърпата.

ДИАБЕТ -(детски, начална форма) 
Да се съберат цветовете на бяла черница. Да се сварят и с водата да се облее детето.

ДИАБЕТ - (детски, начална форма) 
10 кисели червени ябълки се сваряват в около 5 литра вода. Детето се облива с водата след изкъпване.

ЕКЗЕМА -(детска) 
Да се изкъпе с вода от сварен ечемик.

ЕКЗЕМА -(водна, детска) 
Във фурната на печката се изпичат до тъмнокафяво 3 ореха с черупките. След като изстинат, се скукват много добре. Към тях се прибавя 1/2 лъжичка рибено масло. Почистено добре, мястото се намазва няколко пъти.

ЕПИЛЕПСИЯ -(детска) 
Детето се къпе с вода от сварено горско сено, да спи на възглавничка, напълнена с горско сено.

ЖЪЛТЕНИЦА -(при бебета, родени през лятото)  Да се поливат с вода, в която е сварена билката кукувича прежда.

ЗАПАРВАНЕ - (подсичане у деца и възрастни) Дъбово дърво, проядено от червеи, се стрива на много ситни трици. След измиване мястото се напудря с този прах.

ЗАУШКА
Синя амбалажна хартия се надупчва ситно с игли и се намазва с мед, ракия и счукан тамян. Залепва се зад ушите. Болестта изчезва за 3 дни.

ЗЛОЯДИ ДЕЦА
Да се съберат всякакви плодове, които са кисели и още не са узрели. Да се сварят в голям съд, докато станат на каша. Когато водата поизтине, без да се прецежда, в нея да се потопи детето до гушката. Да постои във водата половин час. След това да се измаже със свинска мас и гроздова ракия.

ИЗТОЩЕНИЕ -(и при деца) 
Вземете стебло на магарешки трън (най-лечебен е, когато е вече с пъпки и расте близо до вода), отрежете стеблото и го обелете, докато стигнете до крехката сърцевина. Изяжте го като десерт. Необходими са 10 стебла и умората изчезва.

ИМУННА ЗАЩИТА
1 път месечно се поливайте с вода, в която е сварена мащерка.

КАШЛИЦА -(магарешка) 
В корените на дивата роза се образуват топчета като от вълна - семките на храста. Две от топчетата сваряваме в 1 л. вода и пием вечер по 1 к.ч.

КАШЛИЦА - (детска) 
100 г мед и 100 г прясно масло се смесват с 1 пакетче ванилия. Взема се три пъти по 1 чаена лъжичка.

КАШЛИЦА -(детска, упорита) 
Сваряват се 1 картоф, 1 глава кромид лук и ябълка в литър вода, докато водата остане наполовина. дава се на детето три пъти на ден по чаена лъжичка.

КОЛИКИ -(у деца) 
През лятото събираме билката клинавче (часовниче) в по-голямо количество. Около 2 шепи от билката сваряваме в 5-6 литра вода. Без да я прецеждаме, когато поизстине до търпима температура, потапяме детето до кръста. Държим го в билковата вода около 20 мин. Изплакваме го с хладка чиста вода.
Намазваме коремчето на детето с чиста свинска безсолна мас и малко по-слаба гроздова ракия. Завиваме добре детето да поспи. След третата процедура коликите изчезват.

КОЛИКИ -(у деца) 
След баня намазваме гърба на детето с прясна чиста мас, слагаме го да легне по корем и започваме кръгови масажи на плешките и вдлъбнатата част над дупето. До 10 мин след започване на масажа започват да излизат косъмчета, които можете да избръснете. Процедурата може да се направи някокло пъти, докато спре излизането на косъмчетата.

КОНЮНКТИВИТ 
Пресни листа от слез се смилат и три вечери поред се прави компрес на болното място.

КОСОПАД - (при дете
3 коренчета от детелина (кисличе), големи колкото маслина се настъргват на ситно ренде и се заливат със 100 мл. чист спирт или силна гроздова ракия. Билката кисне 1 денонощие и след това 1-2 пъти дневно оголените места се търкат с напоено памуче.

ЛЕВКЕМИЯ -(у дете
Да се пие сок от плодчетата на билката слез.

ЛЕВКЕМИЯ -(у дете
Прах от изсушени и стрити плодчетата на билката слез да се смесят с изсушено сирище от малко агне. С малко вода се пие 2 пъти на ден по 1 .л.

МЕНСТРУАЦИЯ - (бебе) 
бебето започнало да получава месечно кръвотечение. Ванга препоръчала да й донесат една купчинка от пръстта, която мравките изнасят и изхвърлят напролет от мравуняка си, след това да я попарят с вряла вода и да поддържат детето над парата. Скоро след това кръвотечението спряло.

МУСКУЛИ (разхлабване, у дете) - 200 гр. мед се объркват с 20 гр. сяра и с тази смес се прави хубав масаж (от масажист). Да се масажира, докато детето се изпоти 3 пъти.

НАПИКАВАНЕ (при малки и големи) - 1 стрък глухарче се вари 5 мин в 2 ч.ч. вода. Пие се сутрин и вечер по 1 ч.ч.

НАПИКАВАНЕ (у малко дете) - На бяло вълнено парче плат се намазва следната смес: 1 супена лъжица домашен сапун (настърган), 2 белтъка, 1 чаена лъжичка стрити зърна от бяла дъвка, същото количество счукан бял тамян и 1 ракиена чашка гроздова ракия. Парчето плат със сместа се слага като лапа една вечер на кръста на детето, 1 вечер ниско на корема.

НАПИКАВАНЕ - (малко дете)  
казва на майката да хване една пчела, да я умъртви, да я сложи в залък хляб и да го даде на детето да го погълне

НАПИКАВАНЕ -(голямо момиче) 
Да се изкопаят корени от билката винбой. След изсушаване корените се стриват на прах и се поставят върху нагорещена тухла. Когато започне да пуши, детето се поставя да клекне върху пушека.

НЕРВНО БОЛНО ДЕТЕ 
Да се изкъпе с водата от сварено горско сено.

ОБРИВИ- (детски) 
Сваряват се коприва и бъз (листата) по равни части. Като изстине водата, с нея се облива цялото тяло на детето.

ОБРИВИ -(детски, появили се внезапно и без основателна причина) 
В шишенце се смесват равни части чист винен оцет и олио. След измиване местата на обрива се мажат с памуче, натопено в сместа.

ОБРИВИ - (Копривна треска у дете
Да се сварят по равни части коприва и бъз и с прецедената вода детето цялото да се полее.

ОБРИВИ ПО ТЯЛОТО - (при новородени и бебета)  Сварява се във вода билката кускут (Кукувича прежда) и с нея се изкъпва 1-2 пъти детето до изчезване на обрива.

ПИЕЛОНЕФРИТ - (у дете
Да се прави диета, да се храни с хляб от царевица , да пие вода от сварена свила от царевица .

ПЛЕШИВОСТ- (кръгова, детска) 
Билката огнивче (1 стиска) се вари в половин литър гроздова ракия, така че да поври 5-10 минути. като изстине, течността се прибира в шише и всяка вечер се мажат с памуче оголените места.

ПЛЕШИВОСТ - (кръгова, детска)  
Плешивото място се почиства с рафиниран бензин на памуче. Корен от билката кисличе се разрязва на 2 половини и се натрива главата на детето, където плешивостта се е появила най-напред. Натрива се в продължение на 10 дни.

СЛАБИ ДЕЦА -(до 3 години) 
През пролетта, когато се развиват листата на дърветата, да се направят 10 бани със сварени орехови листа.

СЛАБИ ДЕЦА
1 кг. зелена тученица се сварява в 6 л. вода и като изтине, детето се потапя до шията. Към билката могат да се добавят 1 пакетче анасон и шепа диви круши. След 15-20 мин. детето се изважда, изплаква се и се слага да спи.

СTОМАШНИ РАЗСTРОЙСTВА -(летни, у дете)
3 дни поред да пие чай от „парички'' - плодовете на храста драка (palius aculeatus). Варят се няколко минути по 3-4 парички в чаша вода.

ТЕМПЕРАТУРА - (висока, детска) 
Да се облее болното с водата от сварено кисело грозде. След това се измазва с мас и гроздова ракия.

TЕМПЕРАTУРА - (висока, детска)  Сваряват се заедно в произволно количество плодовете на кисела сливадива ябълка и дива круша. Прибавя се едно пакетче анасон. Водата не се прецежда. Когато поизстине, детето се накисва в подходящ съд за около 20 минути. След това се изплаква с чиста вода, намазва се леко с гроздова ракия и се облича за спане. След като се изпоти, се преоблича в чисти дрехи.

TЕМПЕРАTУРА – (висока, детска) 
Детето да се изкъпе с вода от сварено горско сено.

ХЕПАТИТ
„За жълтеница има много просто лекарство, което лекува за три дни без остатък. Още щом се забележи (болестта), в продължение на 3 дни всяка сутрин се изпива сокът на 1 лимон, размесен с 1 лъжица сода бикарбонат. Изпива се на гладно.”

ЧЕРВА –(болни, у дете
казва, че е хранено неправилно и да ограничат маслото в храната.

http://www.vanga.eu/

 

Последна промяна ( Неделя, 24 Февруари 2013 11:13 )