Вие сте тук:

Начало Знаете ли че.. КАК СЕ ЛЕКУВАТ ШИПОВЕ?- Иван Хр. Къжелов

КАК СЕ ЛЕКУВАТ ШИПОВЕ?- Иван Хр. Къжелов

При силни болки от шипове е желателно всички продукти да се консумират сурови. Накиснати в чаша вода, подправени по вкус със сол или без сол, оризът и житото никога няма да позволят да се появят шипове по ставите. Изключително полезни за ставите са сварените жито, ръж и ечемик.

Най-добре е обаче да се изяждат и ненакиснати във вода житни зърна от хора, които имат здрави зъби. Навлажнените зърна трябва да се консумират до вечерта, защото ако се оставят за следващия ден, те се вкисват и губят лечебните си свойства.

Могат да се консумират и триците, които съдържат изключително ценно за ставите вещество, което помага за заздравяване  на костните връзки. но не очаквайте за една или две седмици да забравите за шиповете.

Лечението трябва продължи не по-малко от два месеца.

Ученикът на Петър Димков - Иванчо Къжелов от Севлиево знае силата на всяка тревичка.

За него казват, че е всестранно развита личност, но най-много ценят невероятните му умения да се справя с трудно лечимите заболявания. За 30 години е издал над 100 малки книжки, в които публикува всичките си успешни рецепти.

И не само това - три от книгите му са на особена почит в Нюйоркската национална библиотека, удостоен е и със специалната награда на Академията на науките в бившия СССР.

ОТКЪДЕ ЗНАЕ ТАЙНИТЕ В БИЛКОЛЕЧЕНИЕТО?

Лечителската дарба бай Иванчо е наследил от баба си и от майка си, които цял век са били лечителки на десетина села. Билковите комбинации си приготвя сам. Има изработена и изпробвана собствена методика за всяко едно от заболяванията.

Навремето баща му години наред е събирал билки за народния лечител Петър Димков.

“Това, което баща ми е научил от Петър Димков, е информация за милиони. Навремето търсеха баща ми от къде ли не, сега така търсят и мен от Щатите, Бразилия, Гърция, Италия, Франция...”, споделя бай Иванчо.


http://m.blitz.bg/

 

Последна промяна ( Петък, 01 Май 2015 13:31 )